Bulion z makaronem, oraz tofu po japońsku.

Bulion z makaronem, oraz tofu po japońsku.

Japonia słynie między innymi z tego, że mimo twierdzeń ludzi jest naprawdę różnorodna. Dowodem tego może być bulion z makaronem teriyaku i tofu. Danie to można przygotowywać w następujący sposób. Wodę należy zagotować w dużym garnku. Makaron sobą należy gotować około 6 minut lub można to zrobić zgodnie z przepisem, który jest na opakowaniu. Ważne jest to, by gotować makaron do momentu aż będzie al. Dente. Kiedy makaron się gotuje możemy pokroić warzywa na kawałki, oraz dodać je do gotującego się makaronu na 3 lub 4 minuty. Ugotowany makaron należy odsączyć, oraz warzywa za pomocą cedzaka. Wszystko należy nalać do głębokich miseczek. Danie należy podawać z łyzkami, orz widelcami. Mogą być też pałeczki do wybierania stałych składników zupy.

Comments are closed.