filozofia jedzenia potraw w Japonii.

filozofia jedzenia potraw w Japonii.

W japońskim kręgu kulturowym na ogół nie je się pędraków ani żadnych innych owadów. Na nasze polskie stoły powoli zaczynają wkraczać owoce morza. Można również powiedzieć co kraj to obyczaj szczególnie ma to znaczenie jeśli chodzi o kuchnię. Warto wiedzieć, że nie tylko kultura wpływa na to co i w jaki sposób jemy. Zwyczaje kulinarne rodziny mogą również wpływać na to co jemy. Japończycy nie ważne co gotują czy to jest sushi czy inna potrawa ważne jest, by podczas tej czynności zachować naturalny smak i zapach jakie posiadają potrawy. Liczy się również to czy potrawa jest świeża jest to bardzo ważna cecha japońskiej kuchni. Druga bardzo ważną cechą jest zastosowanie jak najmniejszej ilości przypraw, dlatego żeby oddać oryginalność danej potrawie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *