W Japonii nie tylko ryż się je.

W Japonii nie tylko ryż się je.

Wiele osób myśli, że Japończycy jedzą jedynie ryby i ryż nic bardziej mylnego. Kuchnia japońska to bardzo duże bogactwo przeróżnych przepisów, które pozwalają przyrządzić jak najbardziej to możliwe orientalną potrawę, która jest wykonana ze świeżych owoców morza, orz ryb czy pędów glonów. Ryż jest tutaj na zmianę przeplatany z makaronem sake natomiast jest pita na przemian z herbatą. Jednak często umyka fakt, że japońska kuchnia to również zupy. Natomiast posiłki posiadają swoją logikę, oraz uporządkowanie. Japoński posiłek to przykład idealnej harmonii, oraz warto stwierdzić, że nie ma w nim miejsca na coś takiego jak przypadkowość. W kulturze japońskiej istnieją takie posiłki, które spożywa się tylko i wyłącznie w gronie rodzinnym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *