Placuszki po japońsku przyrządzane z dorsza.

Placuszki po japońsku przyrządzane z dorsza.

Placki są naszym polskim daniem specjalnym, który większość polaków bardzo uwielbia. Mało jednak kto wie, że placki są również serwowane w kraju, którym jest Japonia. Japończycy potrafią serwować wspaniałe placuszki z dorsza, które przyrządza się z dorsza należy do tego użyć następujące składniki. Filety należy zmielić w maszynce do mięsa po czym dokładnie należy je wymieszać z cukrem, mąką, a także odrobiną soli. Niewielkie, oraz spłaszczone kotleciki należy uformować do grubości około 2 centymetrów. Dalej należy jeszcze wlać oliwę na patelnie i odpowiednio ją rozgrzać, oraz usmażyć kotleciki na złoty kolor, oraz pokroić je w paski. Nasze placuszki z dorsza są już gotowe do spożycia jest to doskonałe danie na obiad.

Comments are closed.